EPA-EFE/Tamas Kovacs

Košarkašice Srbije na krilima Jovane Nogić eliminisale su Veliku Britaniju u osmini finala Evrobasketa i naredna prepreka biće im Belgija. Selektorka „srpskih lavica“ Marina Maljković poručila je da je odlično upoznata s vrlinama i manama narednog rivala koji će biti najteža prepreka na putu ka odbrani zlata.

Pala je Velika Britanija rezultatom 66:60, čime su košarkašice Srbije izborile mesto među osam najboljih na Starom kontinetu, što je bio imperativ posle poraza od Mađarske i izabranog težeg i dužeg puta.
Ali, sve to je prošlost i Velika Britanija koja je bila ozbiljan rival je arhivirana, a Marina je posle meča konstatovala da je najbitnije da je ispoštovan dogovor iz svlačionice, uprkos tome što su se i dalje provlačile greške koje ne bi trebalo da se dešavaju.

– Jedna izuzetno teška utakmica i ništa manje teška od one sa Mađarskom. Ova ekipa se gradi od 2019. godine, imaju sjajne igračice. Nismo blistale, mnogo smo se namučili, ali četvrtfinale je tu. Srljali smo u napadu, pravili neke greške u odbrani, ali smo se makar skupili da pobedimo ovu utakmicu, posle tog bolnog poraza od Mađarske. Ispoštovale smo plan, bilo je grešaka koje su nedopustive. Uspele smo da iskontrolišemo skok koji je njihovo najveće oružje na ovom turniru. Upravo su dominirale u tom segmentu na turniru – poručila je Marina.

1 COMMENT

  1. Браво Дјевојке
    ❤️❤️🇷🇸🇷🇸❤️❤️
    Сјајно

    Идемоооооооо Даљееееее
    👍🏻💪🏻👊🏻🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here