EPA/HIROSHI YAMAMURA

Rukometašice Srbije Marija Agbaba i Aleksandra Stamenić bile su zadovoljne posle trijumfa protiv Kameruna u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Španiji.

Ženska rukometna reprezenatcija Srbije pobedila je sinoć Kamerun 43:18 što im je bio drugi trijumf u grupi B, kojim su izborile drugi fazu takmičenja.

– Drago mi je zbog pobede i što su sve devojke dobile šansu da odigraju ovu utakmicu. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice i zadale smo sebi cilj da ne primimo više od 18 golova, da se fokusiramo na odbranu što smo i uradile i srećne smo zbog toga. Obezbedile smo mesto u sledećem krugu, ali imamo još jednu utakmicu, veoma bitnu, protiv Rusije – rekla je Agbaba za sajt RSS.

Agbaba sa sedam golova bila najefikasniija u pobedničkom timu.

– Ova utakmica nam je dosta značila da se uigramo u odbrani i da se pripremimo za Rusiju i već se fokusiramo na tu utakmicu, da je odigramo što bolje i ostvarimo pobedu. Znamo da neće biti lako. I njihova ekipa je podmlađena, ali utakmica neće biti laka. Mislim da će odlučiti odbrana pre svega i borbenost i ja se nadam da ćemo kao i u prethodne dve utakmice pokazati da stvarno vredimo kao ekipa – rekla je Agbaba.

Mlada Aleksandra Stamenić sinoć je postigla četiri gola i proglašena za igračicu utakmice.

– Mislim da je za ovo priznanje zaslužna cela ekipa. Važna je pobeda ostvarena protiv Kameruna, ali nam sledi veoma teška utakmica protiv Rusije, tako da zaboravljamo ovo i spremamo se za sledeću utakmicu. Idemo u narednu fazu takmičenja i mnogo nam znači koliko ćemo bodova da prenesemo, tako da se spremamo za dalje. Protiv Rusije neće biti lako, očekuje nas teška utakmica, ali spremamo se i treniramo i daćemo sve od sebe – poručila je Stamenić.

Srbija poslednji meč u grupi B igra sutra od 20. 03 sati protiv Rusije, kada će biti poznato ko će završiti kao prvi u grupi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here