Foto: MN Press
VK Novi Beograd

Nova sezona u vaterpolo Ligi šampiona počinje, a sa tri predstavnika, Srbija će biti zemlja sa najviše klubova u elitnom takmičenju. Zanimljivo je istaći da će po drugi put u istoriji naša zemlja, koja je dvostruki uzastopni olimpijski šampion, imati tri ekipe u Ligi šampiona.

Takav slučaj bio je u sezoni 2012/2013, a ove godine vaterpolisti Novog Beograda, Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde braniće čast srpskog vaterpola u evropskoj eliti.

Voljom žreba Novi Beograd i Radnički našli su se u grupi A Lige šampiona, a predetendenti za osvajnje domaćeg šampionata, sutra od 19.45 sati na bazenu “11. april” otvoriće sezonu u evropskom takmičenju.

Trener vaterpolista Novog Beograda Vladimir Vujasinović smatra da Srbija zasluženo ima tri tima u Ligi šampiona i da će njegova ekipa pokušati da bude jedan od najboljih klubova u Evropi u narednom periodu.

– Pre svega da čestitam Crvenoj zvezdi na ulasku u grupnu fazu Lige šampiona. Posle dugo vremena imamo tri učesnika Lige šampiona i to srpski vaterpolo zaslužuje. Dva puta zaredom smo olimpijski šampioni i ova jačina klubova i predstavljanje našeg vaterpola kroz klupsko takmičenje, stvarno je više nego zasluženo – rekao je Vujasinović na konferenciji za medije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here