D. Timarac
Gala igra na gala večeri: Folkloraši "Ravne gore" iz Boniriga

U Srpskom centru u Bonirigu prošlog petka je održano gala veče omladinske organizacije SOYA, na kojem su zaslužni članovi ove organizacije dobili prigodna priznanja.

Priznanja su uručena i sponzorima koji su pratili rad organizacije od njenog osnivanja i koji su joj davali podršku u njenim aktivnostima, među kojima je svakako najvažnija organizacija Srpskog festivala. Ta manifestacija je do sada održana već sedam puta na jednoj od najlepših destinacija u Sidneju, a SOYA uz pomoć sponzora već uveliko vrši pripreme i za osmi festival, koji će se održati u februaru iduće godine.

Savršeno gala veče počelo je muzičkim programom I benda, koji je takođe jedan od prijatelja i sponzora u organizaciji Srpskog festivala. Prepoznatljivim srpskim melosom publici su već na početku dali do znanja da će ovo biti veče za pamćenje. Mnoge poznate pesme i naša kola podizali su na noge i one koji su poslednjeg dana radne nedelje bili najumorniji.

Potom je usledila dodela sertifikata članovima i sponzorima, među kojima su bili i direktor Beo Group i prvi čovek „Vesti“ za Australiju Vaso Despotović, kao i Petar Kozlina, u ime jednog od sponzora ove večeri, penzionerskog naselja „Sveti Simeon“ u Ruti Hilu.

O rezultatima dosadašnjeg rada i budućim planovima SOYA za „Vesti“ su govorili Teodora Nogić i Mihajlo Mijatović.

– U početku nije bilo lako, sve oko organizacije festivala za sve nas bilo je nešto novo. Ali, upornim radom i trudom došli smo i do velikog broja volontera, pa je sada zaista mnogo lakše. Posebno nam je zadovoljstvo što smo iako mali narod, festivalskim danima u centru Sidnej skrenuli pažnju domaćina i drugih etničkih zajednica koje ovde žive – kaže Teodora Nogić koja je u Australiju došla kad joj je bilo samo godinu dana.

– Želja nam je da predstavljamo srpski narod na najbolji mogući način. Pripadnici smo starog evropskog naroda, sa mnogim vrednostima koje smo ovde doneli i ne treba da čudi što želimo da se o nama više čuje i zna i na Petom kontinentu. Naši ljudi su vredni i sposobni, a meni je drago da će se slični festivali, po našim saznanjima, organizovati i u Americi i na drugim svetskim destinacijama gde su se Srbi naselili – rekao je za „Vesti“ Mihailo Mijatović, prvi čovek omladinske organizacije SOYA.

Srpska mladost i lepota: Detalj sa gala večeri

Zahvalnost i Centru

Sponzor i prijatelj SOYA je i Srpski centar koji je pomogao i prilikom organizovanja ove gala večeri. To je naglasio i Milan Golić koji se u ime ove omladinske organizacije zahvalio upravi kluba, pohvalivši i njihove uspešne radove na renoviranju velike sale u kojoj je ova manifestacija održana, uz želje da klub i u budućnosti ostvaruje napredak.

Velika pomoć

U obrazloženju nagrada Milan Golić je istakao da su sponzori učinili mnogo jer nije lako ni organizovati Srpski festival, ni učiniti da iz godine u godinu bude sve bolji, sa velikim brojem učesnika, izvođača, promotivnih štandova i drugih pratećih sadržaja.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime