Tanjug/AP
Nikola Jokić

Srpski košarkaš Nikola Jokić predvodio je Denver ka pobedi u Minesoti rezultatom 117:90 kojim je šampion NBA lige smanjio na 1:2 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Zvanično najbolji košarkaš NBA lige je imao učinak od 24 poena, 14 skokova, devet asistencija, tri ukradene lopte i tri blokade. U pobedi Denvera odličan je bio i Džamal Marej sa 24 poena i pet asistencija, Majkl Porter Džunior je postigao 21, Aron Gordon 13, a Kentavijus Koldvel-Poup 12 poena. U poraženom timu Entoni Edvards je postigao 19 poena, Karl Entoni-Tauns 14, a Majk Konli i Džejden Mekdenijels po 10 poena.

Košarkaši Indijane savladali su Njujork rezultatom 111:106 čime su smanjili na 1:2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije. Domaći tim je do pobede predvodio Tajris Halibarton sa 35 poena uz četiri skoka i sedam asistencija, a pratio ga je Paskal Sijakam sa 26 poena i sedam skokova. Majls Tarner je stigao do dabl-dabl učinka, odnosno 21 poen uz 10 skokova. Kod Njujorka se istakao Donte Divinćenco sa 35 poena uz tri skoka i dve asistencije, a pratio ga je Džejlen Branson sa 26 poena i šest asistencija.

Plasman u finala konferencija obezbediće klubovi koji prvi stignu do četiri pobede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here