commons.wikimedia/Thomas Ledl
Opšta bolnica u Beču (AKH)

Jedan mladi lekar, kako navodi bečki magazin “Kosmo”, srpskog porekla, svojim kolegama na psihijatriji u jednom austrijskom zatvoru, doneo je tortu u kojoj je stavio razne lekove. Lekari koji su jeli tortu ubrzo su se žalili na mučninu, vrtoglavicu i druge simptome, a kod jednog lekara je došlo i do povećane temperature.

“Ukupno je deset medicinskih radnika jelo tortu, a osam ili devet je potom imalo simptome, četiri teže. Najpre smo mislili da smo se zarazili koronavirusom. Međutim, posle par dana sumnja je pala na tortu”, rekla je jedna rukovodeća lekarka.

Lekar koji je pojeo najveći komad torte morao je da bude prebačen u bečku Opštu kliniku AKH. U AKH je u krvi pacijenta ustanovljena povećana doza lekova (Benzos i Truksal), koji se koriste u psihijatriji. Među “drogiranim” lekarima bili su šef psihijatrije u zatvoru, dva lekara i sekretarica.

Nakon što je ustanovljeno da je više lekara “onesposobljeno”, sredinom ovog meseca, policija je u četvrtak došla na radno mesto mladog psihijatra, ali se on više nije pojavio na poslu. Potom su se čuvari reda dali u poteru za osumnjičenim lekarom, i naišli na njega u jednom kafiću. On je uhapšen i prebačen u istražni zatvor.

Što se motiva tiče, mediji spekulišu da je bio nezadovoljan zbog neuvraćene ljubavi od strane jednog kolege. On je, navodno, i ranije tom kolegi izbušio gume na kolima i izgrebao auto. Osumnjičeni je, prema pisanju medija, želeo vezu sa kolegom, ali ga je taj odbijao.

“Zašto je doneo ‘otrovnu tortu’ nije nam jasno, pošto je time naštetio i ljudima koji nemaju veze s tim”, rečeno je bečkom dnevniku “Hojte” iz zatvorske bolnice.

Inače mladi lekar, koji je specijalizirao psihijatriju, želeo je najpre da bude hirurg, ali je potom specijalizirao psihologiju i važio je kao nada u svom stručnom okruženju.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here