EPA/ANDREJ CUKIC
Zurab Datunašvili

Rvačka reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh prvog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu koje se održava u Beogradu, s obzirom da su obezbeđene već dve medalje. Zurab Datunašvili i Ali Arslan su izborili plasman u finale, dok će se Viktor Nemeš boriti za bronzu i imati priliku da osvoji treće odličje za našu selekciju.

Aktuelni svetski i evropski šampion i bronzani sa minulih Olimpijskih igara u Tokiju, Zurab Datunašvili superiorno je stigao do finala u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom. On je u prvom meču bio bolji od Nemca Haninesa Vagnera sa 5:0. U četvrtfinalu je pobedio Aleksa Kesidisa iz Švedske sa 4:1, dok je u polufinalu savladao Mađara Davida Losončija rezultatom 4:3. U borbi za zlato i odbranu svetskog trona Datunašvili će za rivala imati Turpana Bilsutanova iz Danske.

I Ali Arslan je bio maestralan. Naš reprezentativac je na putu do finala u kategoriji do 72 kilograma grčko-rimskim stilom pobedio Ukrajinca Andrija Kulika (11:2), Mađara Roberta Atilu Friča (7:3). Od Kristupasa Sleive je u četvrtfinalu bio bolji sa ubedljivih 9:0, dok je Ibrahima Ganema iz Francuske u polufinalu savladao sa 5:1

Viktoru Nemešu nedostajalo je i malo sreće da se domogne finala u kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom. On je u dramatičnom polufinalu izgubio od Mađara Zoltana Levaija sa 3:1. Prethodno je pobedio Amerikanca Kamala Amira Beja sa 4:0, od Jasafa Zeinalova iz Ukrajine bio je bolji rezultatom 6:2, dok je u četvrtfinalu nadjačao Kineza Rui Liua sa 7:0. Protivnika u borbi za bronzanu medalju Nemeš će dobiti kroz repasaž.

Borbe naših reprezentativaca za medalje na programu su sutra posle svečanog otvaranja koje je na programu u 16 časova. Podrška publike na putu ka možda i istorijskom rezultatom biće neophodna, a ulaznice za rvački spektakl u Štark arene su besplatne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here