Srpski teniseri i teniserke u Indijan Velsu

0

 

Sva trojica su kao nosioci, (Đoković 2, Troicki 29, Tipsarević 30.), slobodni u prvom kolu. Najboljeg srpskog reketa već u 2. kolu čeka veliki izazov jer ide na pobednika duela između domaćeg predstavnika Mardija Fiša i Nemca Mihaela Berera, koji se trenutno nalazi u velikoj formi. U trećem kolu Novak bi mogao da se sastane sa Kolšrajberom iz Nemačke, a u eventualnoj četvrtoj rundi sa starim poznanikom Francuzom Žilom Simonom.

 

Troicki će u drugoj rundi imati lakši zadatak, jer su mu protivnici Urugvajac Pablo Kuevas ili Portugalac Frederiko Žil, ali zato u trećem kolu može da "naleti", na petog nosioca, sjajnog Rusa Nikolaja Davidenka.

 

I Janko ne bi trebao da ima problema u drugom kolu (Holanđanin Timo de Baker ili Brazilac Danijel Markoš), dok bi ga u narednoj rundi čekao sedmi nosilac Endi Rodik, koji prethodno igra sa Špancem Oskarom Hernandezom.

 

Srbija bi u Kaliforniji mogla da ima i četvrtog predstavnika u muškom singlu ukoliko mladi Filip Krajinović u drugom kolu kvalifikacija savlada Amerikanca Tima Smičeka, 295. igrača sveta.

 

Turnir u Indian Velsu okupio je sam teniski krem na čelu Švajcarcem Rodžerom Federerom, Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom, Endijem Marejem, Davidenkom, Rodikom, Congom, Verdaskom…

 

I najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović igraće na WTA turniru u Indijan Velsu.

 

Obe srpske teniserke biće slobodne u prvom kolu. Jankovićeva je na turniru postavljena za šestog nosioca, a u drugom kolu sastaće se sa pobednicom meča između Hrvatice Ajle Tomljanović i kvalifikantkinje.

 

Ivanovićeva je na turniru postavljena za 24. "kosturašicu", a u drugom kolu igraće sa pobednicom duela između Letonke Anastasije Sevastove i kvalifikantkinje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here