Foto: Tanjug/AP
Olga Danilović

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u drugo kolo US Opena, pošto je savladala Amerikanku Ališu Parks sa 6:3, 7:5.

Danilovićeva, koja je u glavni žreb stigla kroz kvalifikacije, u narednoj rundi igraće protiv pobednice duela između Naomi Osake i Marije Buzkove.

Baš kao i Olga, i Dušan Lajović uspešno je startovao na US Openu, pošto je savladao Francuza Benou Pera 6:3, 7:5, 2:6, 6:4.

Lajovićev naredni rival bivhe bolji iz meča Piter Gojovčik – Igo Amber.

US Open se igra za ukupni nagradni fond od 57,5 miliona dolara.

srpski teniseri nisu imali preterano učinkovito veče na US openu. Pobedu je ostvarila samo Olga Danilović, dok su još u prvom kolu takmičenje završili Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Nina Stojanović.

Kecmanović je možda i najviše podbacio, pošto je uspeo da ispusti dva seta prednosti protiv francuskog tenisera, Artura Rinderneka, pa je nakon maratonskog meča koji je trajao skoro četiri i po sata ipak rekao doviđenja US openu za ovu godinu – 2:3 (7:6, 6:3, 5:7, 3:6, 4:6).

Nešto kasnije, još jedan srpski teniser morao je da se pozdravi, pošto je Filip Krajinović pomalo nenadano ispao od Gvida Pelje nakon četiri odigrana seta. Naš teniser je poveo posle uzbudljivog tajbrejka u prvom, ali je potom dopustio rivalu da se razigra i da odnese pobedu. Koliko je bio bolji, govori činjenica da je Krajinović do kraja uzeo isti broj gemova kao u prvom setu – 1:3 (7:6, 6:3, 6:2, 6:2).

Ni Nina Stojanović nije imala sreće, mada je pred sobom imala i najtežu protivnicu i drugog nosioca na čitavom turniru. Naša devojka se hrabro suprotstavila favorizovanoj rivalki, uspela je da uzme i jedan set, ali je Arina Sabalenka u poslednjem setu pokazala kvalitet i odnela pobedu – 1:2 (4:6, 7:6, 0:6).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here