Pixabay.com

Srpski vinari ostvarili su zapažene uspehe na prestižnim jesenjim međunarodnim ocenjivanjima u Italiji i Slovačkoj. Na tradicionalnom oktobarskom nadmetanju “Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme” u italijanskom gradu Bergamu među 152 uzorka iz 12 zemalja, prema oceni 40 sudija iz 17 zemalja, svrstanih u pet komisija, Srbija je nastavila sa nizom odličja, osvojivši šest zlatnih medalja.

Sudije iz Srbije su bili Nikola Biorčević, Mirko Rnjak i Vesna Milićević koja je za “Vesti” rekla da je nadmetanje vinara realizovano na najbolji način je i pored teške situacije u svetu izazvane panedmijom.

Srbija je, prema njenim rečima, odlično prošla i na 25. Medjunarodnom ocenjivanju vina Muvina 2020.-Prešov u Slovačkoj koje se u Muzeju vina održava već 25 godina.

-Vinarije iz Srbije koje su na ovom važnom medjunarodnom vinskom dogadjaju postigle zapažen uspeh zasijavši sa 30 odličja i todevet zlatnih medalja, 15 srebrnih i 6 bronzanih- navela je Vesna Milićević, ukazujući da su 24 sudije iz pet evropskih država imale dosta težak posao da od 300 uzoraka iz osam zemalja, izaberu najbolje.

– Srbija se prvi put pojavila kao učesnik MUVINA gde dolaze ova pića iz celog sveta- kazala je ona, objasnivši da se na tom međunarodnom konkursu ocenjuje u pet kategorija za: bela, rose, crvena, penušava, prirodna slatka i likerska vina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here