Srpski vrtlog na Baltičkom moru

0

Miran i sunčan dan u Kilu doprineo je da bude puno posetilaca festivala. Čim su ođeknuli zvuci našeg melosa publika je počela da se tiska oko centralne bine pred gradskom kućom na kojoj su spretni igrači "vezli" dobro uvežbanim pokretima. U koncertu je uživalo mnogo zemljaka i veliki broj redovnih posetilaca festivala koji su se za naš melos zainteresovali prethodnih godina, ali i mnoštvo onih koji su u prolazu zastajali i ostajali pred binom. Publika se njihala u ritmu muzike, pocupkavala i hvatala se u kolo koje su poveli folkloraši silazeći sa pozornice.

Mladost je program završila igrom "Vrtlog" , uz melodiju trubača iz Guče, tako što je deo ansambla ostao na bini, a deo pred binom. Gledaoci su pratili nastup pljeskajući u ritmu muzike, a na kraju se prolomio aplauz oduševljenja.

 

Predsednik među igračima

Novi predsednik društva Mladost, Bojan Glogovac, je vodio kolo i najveći deo koncerta proveo na bini kao igrač.

Koncert su sa zadovoljstvom pratili Momirka Marinković, generalni konzul, Milorad Avramović, konzul i nekoliko službenika iz Generalnog konzulata u Hamburgu, kao i Milan Adamović, do ovog meseca predsednik SKUD-a, u društvu sa Stankom Milovanovićem, ugostiteljem iz Kila koji uvek na festivalu organizuje svoj štand sa domaćim specijalitetima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here