Šahovski savez Srbije
Srpski šahista Velimir Ivić

U Rejkjaviku (Island) je u toku Otvoreno pojedinačno prvenstvo Evrope u šahu na kome, u konkurenciji 180 igrača iz 36 šahovskih federacija, nastupaju dvojica najtalentovanijih srpskih velemajstora, 19-godišnji Velimir Ivić i 17-godišnji Luka Budisavljević.

Posle 4 odigrana kola Velimir Ivić se nalazi na deobi 14. mesta sa 3 osvojena poena, dok je Budisavljević na deobi 34. mesta sa 2,5 poena. Treba naglasiti da je Ivić sjajno započeo takmičenje sa 3 pobede u prva 3 kola, da bi u 4. kolu izgubio partiju od Davida Navare, najboljeg češkog šahiste u poslednje dve decenije.

Bez obzira na ovaj poraz Velja je zadržao šansu za odličan plasman na kraju turnira. Najmlađi srpski velemajstor Luka Budisavljević je pobedom nad Dancem Jakobsenom došao u priliku da se priključi vodećima.

Posle 4 odigrana kola sa maksimalnim učinkom vodi Jermenski velemajstor Robert Hovhanisjan. U petoj rundi Ivića (rejting 2571), crnim figurama, očekuje težak zadatak protiv naturalizovanog Nemca Nisipeanua (2671), dok će se Budisavljević (2495) belim figurama sastati sa azerbejdžanskim šahistom Abasovim (2656).

Otvoreno prvenstvo Evrope u Rejkjaviku završava se 5. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here