EPA-EFE/ERMAL META
Aljbin Kurti

Kosovska vlada i premijer Aljbin Kurti vodiće dijalog sa Beogradom u koordinaciji i konsultacijama sa predsednicom Vjosom Osmani, kao i u tesnoj saradnji sa Skupštinom i u njoj zastupljenim strankama, prenosi TV Kljan Kosova.

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziu izjavio je da dijalog Beograda i Prištine treba da bude usredsređen na sadržaj, a ne na vremenske rokove.

Naglasio je da će sastav kosovske delegacije zavisiti od tema razgovora i dodao da je dijalog sa Srbijom jedno od glavnih pitanja oko koga će se tražiti konsenzus.

– Što se tiče tima, on će biti određen u zavisnosti od tema razgovora, prema oblastima, odgovornosti i stručnosti. Premijer je već nekoliko puta izjavio da će tražiti konsenzus i raspravljati do iznemoglosti sa opozicijom o kapitalnim pitanjima zemlje. Dijalog sa Srbijom jedno je od glavnih pitanja oko kojih će se tražiti konsenzus. Prva tema trebalo bi da bude sudbina nestalih osoba – rekao je Krieziu.

Dijalog između Beograda i Prištine obustavljen je decembra prošle godine i još nije poznato kada će se nastaviti.

Portparol Evropske unije Peter Stano nije objavio datum i dnevni red sledećeg sastanka Kosova i Srbije u Briselu i dodao da će to biti učinjeno u dogledno vreme.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here