pixabay.com

Prva tačka dnevnog reda tokom sutrašnjeg dijaloga Beograda i Prištine u Briselu biće Zajednica opština sa srpskom većinom, kaže direktor Kancelarije za KiM.

Marko Đurić je to napisao na Tviteru odgovarajući na objavu specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji je kazao da će se u sutrašnjem nastavku dijaloga razgovarati o međusobnim finansijskim potraživanjima i aranžmanima za nevećinsku zajednicu.

„Hvala vam šte ste domaćin sastanka. Prva tema na dnevnom redu sutra će biti Zajednica opština sa srpskom većinom. Bar za srpsku stranu. Ona koja se dogovorila pod olakšicama EU pre sedam i po godina“, napisao je Ðurić.

Glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom napominje da će srpska strana „svakako učestvovati i u razgovorima o pitanjima imovine gde ima mnogo toga da kaže“.

Prethodno je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak naveo da će se zbog „kompleksnosti tema“ sutra u Briselu razgovarati samo o međusobnim finansijskim potraživanjima, a da će o nevećinskim zajednicama biti reči u narednim danima.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime