pixabay.com

Većina hotelskih gostiju smatra sapune, kesice šampone, olovke, kapa za tuširanje… suvenirima koje imaju pravo da spakuje u svoj kofer pri povratku kući, ali ima i onih koji su iz hotela odnose televizore, klavire, dušeke, pa čak i preparirane životinje.

To je pokazalo istraživanje nemačkog portala „Velnes Heven“, veb vodiča za spa-hotele na osnovu anketa koja je sprovedena među 1.157 hotelijera o tome koji se predmeti najčešće kradu.

Istraživanje otkriva upadljivu razliku između „lopovskih manira“ gostiju hotela sa četiri žvezdice i onih koji odsedaju u hotelima sa pet zvezdica, navodi se u zaključcima istraživanja objavljenim danas na portalu „Velnes Heven“-a.

Ogromna većina gostiju krade peškire i bade-mantile – možda kao stvari koje će im dobrodoći za sledeći spa-odmor, a u stopu ih prati krađa vešalice, olovke i pribor za jelo

Pored ovih „uobičajenih“ predmeta, registrovan je i niz bizarnih krađa koje ukazuju na živu maštu delikvenata.

Naime, gostima jednog berlinskog hotela je verovatno bilo potrebno izvesno majstorsko umeće kada su uspeli da iz apartmana odnesu sanitarni čvor, odvodnu cev, ceo umivaonik, glavu tuša, hidromasažni tuš ili dasku za WC šolju, konstatuje portal.

Među sablažnjive slučajeve lopovluka spadaju i odnošenje velikog klavira iz lobija jednog hotela u Italiji, ili skidanje i odnošenje brojeva sa vrata hotelskih sobe u Italiji.

U Francuskoj je jedan gost uhvaćen kako pokušava da ukrade prepariranu glavu vepra, koju je kasnije dobio kao trofer jer su njegovi prijatelji kupili od hotela ovaj dragoceni komad i dali mu ga kao venčani poklon, dok su u jednom hotelu blizu Salcburga ukradene drvene klupe iz saune…

Kada je reč o rang listi lopova razvrstanih po nacionalnosti, dobija se drugačija slika.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime