EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je očekivao odluku Bošnjačke stranke da ne uđe u Vladu Crne Gore, ali da je poziv nove većine bio iskren.

On je ponovio da će se u Vladi Crne Gore svakao naći pripadnici manjina. Kako je kazao cilj je pomirenje Crne Gore i ekonomski oporavak. On je izrazio zadovoljstvo pregovorima oko nove Vlade.

– Nadam se da će dinamika koju je postavio mandatar biti ispoštovana – navodi on.

Kazao je da “svi treba da uradimo sve da se nova Vada formira što pre”, kako zbog loše zdavstvene situacije, tako i zbog jakih ekonomskih izazova sa kojima se CG suočava.

Govoreći o resorima, ponovio je da su zainteresovani za sektor bezbednosti.

– Mi smo rekli da treba da pokrivamo sektor bezbednosti zbog jasne evroatlanske usmerenosti – kazao je on.

On je dodao da nije siguran da oni koji su palili NATO zastave treba da budu u Ministarstvu odbrane.

– Meni to ne zvuči logično – kazao je lider URE.

Naglasio je da su insistiali na ekspertskoj Vladi, kao da su za njih neka imena koja su se pominjala u medijima prihvatljiva u budućoj vladi.

On je kazao da razume određene trzavice, ali “građani na izborima su glasali da se demontira kriminalni režim,a ne država Crna Gora. Treba da demontiramo partijsku državu i da damo šansu svima”.

Govoreći o svojim kadrovima, naglasio je da oni mogu doprineti u oblastima zdravstva i prosvete, te i da su predložili neke ljude koji im nisu partijski bliski ali su kompetentni.

– Što se mene lično tiče njedan političar ne mora da uđe u Vladu CG – kazao je on, dodavši da će biti na raspolaganju mandataru, ukoliko on oceni da je potreban.

Dodao je da Crna Gora tek treba da zakorači u deo razvijenih evropskih zemalja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here