Tanjug
Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan potvrdio je danas, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

“Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su razgovarali i o situaciji u regionu. S tim u vezi, predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Erdogan i Turska nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije”, napominje se u saopštenju.

Kako se ističe, “predsednik Erdogan je ovom prilikom potvrdio da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine”.

U saopštenju se dodaje da su predsednik Vučić i predsednik Erdogan razgovarali i o situaciji u regionu.

Dvojica zvaničnika su razmotrili i različita globalna pitanja, sa uverenjem da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj sadržajan razgovor.

Predsednik Vučić je pozvao predsednika Erdogana u posetu Srbiji, što je šef turske države prihvatio i potvrdio da će da poseti našu zemlju.

Predsednik Vučić je u razgovoru izrazio saosećanje povodom žrtava požara koji haraju turskom obalom i, takođe, izrazio spremnost da naša zemlja, u okviru svojih mogućnosti, pomogne u zaustavljanju vatrene stihije, kao i u otklanjanju njenih posledica.

Zahvalivši na prijateljskoj podršci, predsednik Erdogan je, znajući da u odmaralištima na tamošnjoj obali boravi mnogo srpskih turista, rekao da turske vlasti čine sve za njihovu bezbednost.

Dvojica državnika su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou, posebno njihova ekonomska saradnja, izrazivši nadu da će ona, uz postojeće mogućnosti, značajno napredovati, piše u saopštenju.

2 COMMENTS

  1. Razumem nas narod kad kaze pa erdogan je sada prijatelji srbije i od presednika STO POMAZE KOSOVO KAMPANJU
    ALI NIKO SRBIJU NEPITA SE STO PA EVO CUVAM KAZEM
    SRBIJA PRODALA KIPRI NORA B52 STO JE VELIKA PRETNJA SEVERU KIPRE GDE TURKSA KONTROLIRA POLOVINE OSTRAVE KIPRE

    DRUGO MI SMO PRATILI VOJNICI U KIPRU DA NAGLEDA MIR I DA KONTROLIRA TURSKU DA SE PONASE MIRONO

    SRBIJA PRODALA GRCKOJ G 2000 RAKETU GRCI SU IZJAVILI DA SADA TURSKA GUPI MORSKU TERETORIJU JER TE RAKETE IMAJU DUPLI DOMET NEGO STO DOSAD IMALI
    I TOJ SRPSKI SAMAR TURSKOJ

    A SADA SE MI BUNIMO STO ERDOGAN FOSIRA PRIZNAJENJE KAMPANJ
    ALI TURSKA REKLA DA RAZMATRA DA CE ZA KOSOVO DA LOBIRA TO NE ZNACI DA CE URADI DAJE NAM TURSKA OPET RUKU PRIJATELSTVA
    CUDI ME DA VUCIC NISTE NIJE GOVORIO KAKO SRBIJA UGRUZAVA TURSKI INTERES I TERETORIJU I PRODAJE RAKETE NEPRIJATELO A GRCKA STO MI NIJAMA POMAZEMO U VEZI IZGRADNJU VOJNE INDUSTRIJE ONI U POSTAVILI SA KOSOVO DIPLOMATSKE ODNOSE

    SRBIJA MORA ISTO DA GLEDAMO DA RADI KAO KAO NE ZAHVALNA DRZAVA JER TURSKA ULAZE SVAKE GODINE 5 MILIARDE DOÖARA RAZMENU ROBU I HOCE DA DIGNE NA 10 MILARDE I OTVORILI PREKO MNOGO FABRIKE DA BI SRBI IMALI POSAO I OPSTANAK

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here