Tanjug
Medvedev i Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev razgovarali su putem video-linka i potvrdili veoma dobre odnose Srbija i Rusija imaju na svim poljima saradnje.

Vučić i Medvedev, koji je i predsednik Sveruske političke stranke Jedinstvena Srbija, su u dugom i prijateljskom razgovoru govorili i o krizi izazvanoj pojavom korona virusa, ali i načinima kako da dve zemlje sarađuju po tom pitanju, saopštio je kabinet predsednika Vučića.

Predsednik Srbije je zahvalio na podršci Ruske Federacije našoj zemlji početkom velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv Covida-19.

Istovremeno, predsednik Vučić i Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama.

Vučić je posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak putem video-linka sa Dmitrijem Medvedevim, zamenikom predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Gepostet von Aleksandar Vučić am Mittwoch, 21. Oktober 2020

Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobedi nad korona virusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Događaj je održan uoči Međunarodnog međupartijskog foruma “ŠOS+” na temu “Privreda za ljude”.

1 COMMENT

  1. to su sve samo prazne price rusija je isto kao i srbija nijedna zemlja ne usudi se da napravi ta ozbiljan korak
    sve to resava dejan lucic ajde srbi da vam kazem nesto novo rusija dolazi- dolazi vec godinama i jos uvijek je daleko i kd njih se sve zavrsava samo na rijecima isto kao kod srba

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here