EPA/Oleg Petrasyuk
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski danas je saopštio da je u Kijevu potpisao zasebne bezbednosne sporazume sa premijerom Kanade Džastinom Trudoom i italijanskom premijerkom Đorđom Meloni.

Potpisivanjem ovih sporazuma, Kanada i Italija su se pridružile Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj i Danskoj, koje su prethodno postigle 10-godišnji bezbednosni dogovor s Kijevom.

Sporazumi imaju za cilj da ojačaju Ukrajinu dok ne postane članica NATO alijanse, prenosi Rojters.

U Kijev su, povodom obeležavanja druge godišnjice od početka rata Rusije i Ukrajine, danas su, pored Trudo i Meloni, doputovali i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i premijer Belgije Aleksandar De Kro.

5 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. Maki,
    sto se EU tice, sve je ok, tu smo, tu pripadamo. Ali sto se tice NATO-a, da li mislis da je normalno da se i mi uclanimo? To je potpuno isto kao da Rusi posle rata i njihove pobede, nateraju Ukrajinu da udje u vojni savez sa Rusijom. Nato nas je protivpravno napao, napravio nam ozbiljnu stetu i NATERAO nas na predaju dela teritorije pobunjnicima. Rusi su isto protivpravno to uradili. Pa kako nemas ista merila za sve, za tebe je lako, mi smo prost svet, ali kako zapad i Rusija rade to isto?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here