EPA-EFE/DAN ANDERSON
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp poželeo je svom nasledniku, aktuelnom američkom lideru Džozefu Bajdenu, da ne zaspi na sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da mu prenese pozdrave. 

“Srećno Bajdenu u pregovorima sa predsednikom Putinom. Nemojte da zaspite na sastanku i molim vas da mu (Putinu) prenesete moje najlepše želje”, rekao je Tramp. 

Tokom predizborne kampanje, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država više puta je svog protivnika nazivao “pospani Džo”.

Tramp je istakao da je njegov sastanak sa ruskim predsednikom u Helsinkiju 2018. godine bio “odličan i vrlo produktivan”. Prethodni američki lider izrazio je uverenje da su SAD, uprkos tvrdnjama medija, “na tom samitu mnogo postigle, uključujući i poštovanje predsednika Putina i Rusije”.

Sastanak Putina i Bajdena održaće se 16. juna u Ženevi. Kremlj je saopštio da predsednici nameravaju da razgovaraju o rusko-američkim odnosima, strateškoj stabilnosti, kao i o borbi protiv Covid-19 i rešavanju regionalnih sukoba.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime