Tanjug

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj izjavio da je Priština do sada potpisala 15 sporazuma o vojnoj saradnji i tri SOFA sporazuma.

Ta tri SOFA sporazuma potpisana su sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Kuvajtom, dodao je on i objasnio da je u toku proces potpisivanja sa Hrvatskom i Poljskom.

Mehaj je u obraćanju članovima Odbora za spoljne poslove i dijasporu reko da je san svakog stanovnika KiM stvaranje profesionalne vojske, kao i da je najvažnija koordinacija sa SAD.

On je dodao i da je saradnja sa NATO partnerima odlična, kao i da svaki skup koristi da pozove međunarodne partnere da podrže Prištinu u međunarodnim organizacijama.

Ipak, on je ponovio da je nepriznavanje nezavisnosti Kosova od strane pojedinih članica NATO glavna prepreka za članstvo Prištine u Alijansi.

U skladu sa tim, kaže Mehaj, Kosovo mora da ima diplomatskog predstavnika u NATO, ali i dodao da taj proces još nije počeo.

1 COMMENT

  1. Sta se mora desiti da se ovim ratnim huskacima ujacima uvedu teske sankcije? Vucic i njegova politika me sve vise nervira, iskreno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here