Šta radi poslanik u parlamentu? Igra igrice!

0

Reuters/C. A.
Ubijao vreme sa "Kendi krešom" (Foto: Ilustracija)
 

Poslanik konzervativne stranke u britanskom parlamentu izazvao je skandal nakon što je snimljen kako se na tabletu zabavlja uz igricu „Kendi kreš“ (Candy Crash) za vreme rasprave o penzijama.

Ovaj događaj bio je jedna od glavnih tema dana na društvenim mrežama u Velikoj Britaniji, gde je izazvao lavinu ironičnih komentara.

 

Čak je i britanski premijer Dejvid Kameron prokomentarisao slučaj, navodeći da se Mils "postideo“ i da će ubuduće raditi sa još većim žarom“.

Tabloid San, u kojem je fotografija objavljena, citira očevica koji je rekao da je dotični parlamentarac igrao popularnu igricu više od dva i po sata.

Slični slučajevi zabeleženi su i u SAD – senator Džon Mekejn je uslikan prošle godine kako igra poker na svom "ajfonu“ tokom slušanja senatskog spoljnopolitičkog odbora, na kojem su državni sekretar Džon Keri i ministar odbrane Čak Hejgel govorili o sirijskoj krizi.

Mils, koji se u međuvremenu javno izvinio, tvrdi pak da je odigrao samo „jednu ili dve partije“.

"Izvinjavam se zbog mog ponašanja tokom sednice komisije i priznajem da nisam bio na visini onog što se očekuje od parlamentarca“, poručio je putem Tvitera.

"Obećavam da se to više nikada neće ponoviti“, istakao je Mils, koji se nada da će njegovi glasači nastaviti da ga podržavaju.         

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here