Šta radi Ričard Grenel na Zapadnom Balkanu?

EPA/Alexander Becher
Ričard Grenel

Bivši izaslanik nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Srbije i Kosova, Ričard Grenel nedavno je boravio u Srbiji i Albaniji, sastajao se političarima, išao u noćni provod, tražio poslovne prilike, a pošto više nije u administraciji SAD, nije jasno za koga ili i čijem interesu Grenel sada radi, javlja Glas Amerike.

Grenel je na Instagramu objavio snimak iz provoda u beogradskom noćnom klubu sa srpskim ministrom finansija Sinišom Malim.

Na Instagramu je objavio i fotografije sa albanskim predsednikom Iljirom Metom i premijerom Edijem Ramom, a potom i fotografije sa albanske obale, a sa malo detalja šta je radio u Albaniji.

Glas Amerike je pokušao da stupi u kontakt sa njim preko bivših saradnika u administraciji koji su rekli da nemaju podatke o tome gde sada radi, niti njegov kontakt.

Sa Instituta za politiku i strateške studije Univerziteta Karnegi Melon stigao je odgovor da Grenel više ne radi tamo, iako se to navodi na sajtu njegove organizacije Fix California – koju je osnovao kada se spekulisalo da će se kandidovati za guvernera Kalifornije.

Tokom posete Balkanu, Grenel je u intervjuu za albanske “Vesti 24 “rekao da se bavi promovisanjem stranih ulaganja i ekonomske saradnje u regionu, ali nije rekao za koga to radi, osim da je u privatnom sektoru.

Iako je trenutni angažman Ričarda Grenela misterija, ono što je jasno, saglasni su sagovornici Glasa Amerike, da njegov uticaj u trenutnoj demokratskoj administraciji u Vašingtonu nije značajan.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime