Foto: Tanjug/AP
Dušan Vlahović

Juventus je u Bergamu protiv Atalante odigrao meč bez golova, a na terenu se zbog povrede nije našao Dušan Vlahović. Srpski reprezentativac nije putovao sa ekipom, dok je trener Masimilijano Alegri odluku opravdao bolom u leđima. Italijanski novinar tvrdi da ne govori istinu.

Digla se prašina na Apeninima, tačnije u Torinu, jer prema navodima izvesnog Ilarija di Đovambatiste Dušana Vlahovića ne muče leđa, već se ponovo javio ozbiljan problem sa pubalgijom, odnosno bolovima u predelu prepona.

Prvi izbor u napadu torinske „stare dame“ upravo je zbog toga propustio dobar deo mečeva krajem prošle sezone, a pomenuta povreda javila se u zao čas kada je reprezentacija Srbije putovala na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Kod pubalgije je najbolji lek strogo mirovanje, te Vlahovića u to vreme nije trenirao sa klubom i reprezentacijom, a selektor Dragan Stojković Piksi ipak ga je poveo na Bliski istok, kao i rovitog Aleksandra Mitrovića koji je imao problem sa stopalom.

Pričao je kasnije Piksi da je pogrešio što je vodio povređene fudbalere i da je to u značajnoj meri kumovalo slabom rezultatu i eliminaciji Srbiji već u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u konkurenciji sa Švajcarskom, Kamerunom i Brazilom.

Vlahović je tada izbegao operativni zahvat, vratio se kasnije na teren i počeo da pruža partije kakve se od njega očekuju. Mreže su se tresle, ali je odsustvo minulog vikenda u Bergamu pokazalo da se nešto dešava i da neko ne govori istinu.

„Ono što priča Alegri, ne odgovara istini. Čuvena pubalgija postala je hronični problem. Toliko ga boli da ga sprečava da igra“, rekao je Đovambatista i probudio sumnju kod navijača Juventusa.

Ipak, ugleda „Gazeta delo sport“ izašla je u javnost s tekstom da bi bivši fudbaler Fiorentine i Partizana trebalo da bude spreman za gradski derbi sa Torinom koji je zakazan za naredni vikend.

Ono što ide u prilog Alegrijevih reči, jeste kineziološka traka koju je Vlahović imao na lumbalnom delu leđa, što se jasno videlo po završetku meča Juventus – Leće, koji je domaći sastav dobio pogotkom Arkadijuša Milika.

Vlahović je posle utakmice skinuo dres i videle su se brojne crne trake izlepljene po njegovim donjim leđima.

To ne mora da znači da je Alegri iskren, možda je Vlahović zaista uzeo da odmori zbog novog-starog problema s preponama, kao što tvrdi italijanski novinar Đovambatista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here