twitter.com/FCNantes

Vahid Halilhodžić, legendarni jugoslovenski i bosanski fudbalski trener, nije siguran da li će voditi ekipu Maroka na Svetskom prvenstvu u Kataru iako je tu selekciju odveo na završno takmičenje, postavši tako selektor koji je četiri različite reprezentacije doveo do Mondijala.

Halilhodžić bi mogao da propusti i treće Svetsko prvenstvo jer je prethodno dobijao otkaze u selekcijama Obale Slonovače i Japana.

Marokanska javnost, uprkos velikoj pobedi nad Kongom i plasmanom na Mondijal, zamera Halilhodžiću što u sastav nije uvrstio najveće zvezde – Hakima Ziješa, Abderzaka Hamdalaha i Nusera Mazrauija.

Predsednik Fudbalskog saveza Maroka Fuzi Lekža dao je izjavu u kojoj je naveo da Halilhodžić ima podršku, ali je naglasio da niko nije nezamenljiv i da želi da najbolja ekipa Maroka ide na Svetsko prvenstvo.

– Postoje problemi koji mogu da se poprave kako bi trojica igrača ponovo bila u reprezentaciji – naveo je Lekža.

Problem između Halilhodžića i zvezdi je nastao pošto je trener iz BiH naveo da su oni bili neprofesionalni.

– Žao mi je što to nisam ranije uradio. Neću tolerisati foliranje. Iako nisu svi saglasni, ja biram igrače. Mi ćemo otići jednog dana, ali reprezentacija će ostati – istakao je Halilhodžić.

On je, plasmanom sa Marokom na Svetsko prvenstvo, postao selektor koji je to uspeo sa četiri države, a rekorderi po učešću su Bora Milutinović i Karlos Alberto Pareira sa po pet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here