Crvena zvezda će u ponedeljak saznati mesto odigravanja plej-of meča za Ligu Evrope protiv jermenskog Ararata, poslednje su informacije sa Marakane.

Bezbednosna situacija u Jermeniji se naglo pogoršala zbog sukoba sa Azerbejdžanom oko regije Nagorno-Karabah, ova zemlja proglasila je ratno stanje, te je samim tim i održavanje bilo kakve manifestacije, i fudbalskog meča naravno, sada nemoguće u novonastalim okolnostima.

Sada se traže alternativna rešenja.

Zvezda čeka odluku UEFA koja će imati poslednju reč kada je u pitanju utakmica srpskog i jermenskog prvaka, a u igri su tri opcije.

Prva je zamena donaćinstva, a ukoliko Jermeni ne pristanu da se igra u Beogradu, druga opcija je odigravanje na nekom od neutralnih terena, u Mađarskoj, Poljskoj ili Kipru.

Treća opcija bi bila i najpovoljnija po crveno-bele, a to je da UEFA suspenduje jermenski tim usled nemogućnosti da ovi organizuju utakmicu, te bi tako Zvezda bez borbe ušla u ligaški deo drugog po jačini evropskog takmičenja.

Ponedeljak je “dan D” za Zvezdu, UEFA bi u sutra toku dana najkasnije trebalo da donese odluku o meču koji je zakazan za četvrtak.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime