pixabay.com

Istraživanje kompanije “Kenabo” koja se bavi proizvodnjom kozmetike u saradnji sa sajtom “BrightSide” objavili su šta se dešava sa licem kad se šminka odloži na duže staze.

Kako istraživanje ističe, žene koje su prestale da se šminkaju na duži vremenski period primetile su da im se lice promenilo, ali i da su se osećale drugačije.

Više niste stranac u ogledalu

Istraživanje je pokazalo da sa prestankom šminkanja žene više nisu imale utisak da u ogledalu vide stranca. Naime, sa redovnim šminkanje žene vide jednu osobu u ogledalu, a kad skinu šminku drugu.

Koža je otpornija

Neki proizvodi za šminkanje isušuju kožu i oštećuju je na duže staze. Za lice bez šminke je potreban samo zaštitni faktor protiv UV zračenja.

Mlađe izgledate

Studija je ustanovila da sa prestankom šminkanja sredovečne žene su izgledale mlađe. Istraživanje takođe ističe da mlađe devojke sa jačom šminkom izgledaju starije. S obzirom na to da se šminka dovodi u vezu sa odrastanjem, žene koje nose šminku osećaju se starije.

Prirodan izgled čini vas više prijateljski raspoloženim u očima drugih ljudi

Nensi Ektof, profesorka na Harvardu, tvrdi da lice bez šminke deluje pristupačnije i više prijateljski raspoloženo. Dramatična šminka, po njenim rečima, pravi zid i čini da osoba deluje nepristupačno.

Koža je zdravija i lakša za održavanje

Minimalna upotreba šminke ne zahteva mnogo tretmana lica. Dovoljno je redovno umivanje i hidrantna krema. Kada je šminka teža potrebno je mnogo više preparata kako bi se koža oporavila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here