Youtube/Armies Power
MiG 35 u akciji

Ruski lovački avioni MiG-35 proširili su borbene sposobnosti, tačnije moći će da koriste bilo koje postojeće avionsko oružje, saopštio je direktor direkcije za programe MiG-29M, MiG-35 i lakog višenamenskog aviona ruske avionske korporacije MiG Mušeg Balojan.

– MiG-35 će moći da koristi čitav asortiman postojećeg avionskog oružja, uključujući perspektivne primerke – rekao je Balojan.

Zahvaljujući novim borbenim mogućnostima, dodaje on, taj avion je postao efikasan vazduhoplovni kompleks za sticanje nadmoći u vazduhu.

– Sa stanovišta naoružanja i opremljenosti, MiG-35 u svemu nadmašuje svog prethodnika. Novi radar i optičko-lokaciona stanica, novi sistem za označavanje ciljeva koji je postavljen na kacigi, savremene rakete klase ‘vazduh-vazduh’ i ‘vazduh-zemlja’, veliki arsenal avionskih bombi kako slobodnog pada, tako i navođenih – pojasnio je predstavnik korporacije.

Najnoviji višenamenski lovac generacije 4++ MiG-35 predstavlja napredniju verziju aviona MiG-29K/KUB i MiG-29M/M2. Lovac je napravljen za rad u zonama oružanih sukoba visokog intenziteta, u uslovima ešaloniranog sistema PVO protivnika.

Podsetimo, zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko i šef Ujedinjene korporacije za izgradnju aviona Jurij Sljusar potpisali su 2018. godine ugovor o nabavci šest aviona MiG-35 do 2023. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here