pixabay.com

Poljska zahteva od Ukrajine da povuče svoj zahtev prema Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) u vezi sa uvozom ukrajinskog žita, a ne da ga „stavlja na pauzu“, izjavio je poljski ministar poljoprivrede Robert Telus.

“Ne znamo šta znači obustaviti razmatranje žalbe. Zahtevamo da ona bude povučena, jer je neosnovana i apsurdna”, rekao je Telus.

On je dodao da ukrajinska vlada ne može da podnese žalbu protiv Poljske zbog njene namere da pomogne svojim poljoprivrednicima, prenosi Ukrajinska pravda.

“Naš apel ukrajinskoj strani je sledeći: ako želimo da poboljšamo naše odnose, ovu žalbu treba jednostavno povući, bez ikakvih razgovora o suspenziji”, naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, Poljska nema potvrdu STO o obustavi razmatranja žalbe.

Ukrajina je u četvrtak “stavila na pauzu” razmatranje žalbe protiv Poljske, Mađarske i Slovačke Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

Ukrajina je 19. septembra uložila žalbu Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) protiv Poljske, Slovačke i Mađarske zbog zabrane uvoza hrane iz Ukrajine, saopštilo je ministarstvo privrede u Kijevu.

U saopštenju je navedeno da Ukrajina takva ograničenja vidi kao kršenje međunarodnih obaveza zemalja članica EU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here