Unsplash.com

Seks zauzima visoko mesto na popisu užitaka. Međutim, koliko god ljudi vole zabavu u spavaćoj sebi, budimo iskreni, postoje neke stvari u kojima niko ne uživa.

Upravo zato, firma za seks igračke Lavhoni uradila je istraživanje kod 3000 odraslih osoba i pitala ih šta im se ne sviđa tokom seksa.

Šta ne vole žene, a šta muškarci?

Najčešća stvar koju žene mrze? Na popisu se našao nedostatak samopouzdanja. Ovo je potvrdilo 30 odsto žena. Kažu da se previše brinu o tome kako izgledaju tokom seksa.

Isto tako, žene ne vole kad seks prebrzo završi, njih čak 29 odsto. Očigledno su nedostatak samopouzdanja i kratak seks vodili ozbiljnu bitku među stvarima koje žene ne vole u seksu. Uz to, ženama se nikako ne sviđa nedostatak orgazma (28 odsto), ometanje (27 odsto) i nedovoljno predigre (24 procenta).

Muškarcima je najgore kad seks prebrzo završi, to je kazalo 34 odsto ispitanika.

Popis stvari koje muškarci ne vole uključuje i nemogućnost dovođenja partnerke orgazma (30 odsto), ometanje (28 odsto), nedostatak orgazma (21 procenat).

Zanimljivo je to da ono što žene ne vole nije uopšte ni na popisu onoga što muškarci mrze. Zato je vreme da se žene prestanu da se stide i brinu kako izgledaju.

Istraživanje nije proučavalo zašto su žene toliko nesigurne tokom seksa, međutim to može biti posledica niza faktora – poput opsednutosti kako izgledaju tokom vođenja ljubavi i osećaja pritiska da dođu do orgazma samo putem penetracije.

Ako vam je nedostatak samopouzdanja najveći problem tokom seksa, pokušajte da ga izbegnete fokusirajući se na užitak. Nemojte misliti na to kako izgledate, vidi li vam se celulit ili šta će se dogoditi u sledećih 10 minuta. Samo budite u trenutku i uživajte, a onda će i te sumnje nestati.

Kako da bude bolje?

Otkrijte nove erogene zone na svom telu, ali i na partnerovom/partnerkinom; ako ste usredsređeni samo na genitalne zone, vremenom će vođenje ljubavi preći u monotoniju.

Bacite se na erotsku literaturu. Odaberite odlomke koji vam se sviđaju i koji vas uzbuđuju i pročitajte ih zajedno s partnerom.

Vođenje ljubavi nije nešto što dugujete partneru, već u prvom redu treba da bude uživanje za oboje.

Nemojte se smatrati robotom koji uvek mora da funkcioniše. Vođenje ljubavi ne sme da bude napor, ako je vaše telo umorno ili pod stresom, ljubav možete iskazati i na druge načine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here