Pixabay.com

Viđanje i okupljanje sa prijateljima je postalo zabranjeno, a samim tim se i boravak na društvenim mrežama znatno povećao. Zahvaljujući internetu, možemo svakodnevno komunicirati sa osobama sa kojima želimo, a višak vremena nam dozvoljava da se posvetimo pretragama na Guglu o temama koje nas zanimaju.

Ipak, kako su ženama uskraćene usluge frizera, kozmetičara i raznih beauty tretmana, nova istraživanja koje je objavio portal Flawless.org pokazao je šta žene najviše zanima tokom izolacije koja je usledila tokom pandemije virusa. Najčešće pretrage na Guglu vezane su za negu kose, šminkanje ali i aktivnosti poznatih ličnosti.

Kada je reč o kosi, najviše pretrage pripalo je temi koliko često treba prati kosu, načini kovrdžanja kose pomoću prese, saveti za brži rast, ali i kako sami da ošišamo svoju kosu. Pojam šminkanja zabeležio je najveći rast. On je pretraživan 135 hiljada puta u toku jednog meseca, a istraživanje je pokazalo da žene najviše zanima kako da očiste četkice i kako da lice izgleda lepo bez šminke.

Potom sledi pretraga noktiju, a najviše interesovanja pripalo je temi “Kako da uklonim gel lak sa noktiju?”. Osim toga, život poznatih nije zanemaren ni tokom izolacije. Žene se najviše interesuju za aktivnosti Kim Kardašijan, Kajli Džener i Arijane Grande.

Bilo kako bilo, po svemu sudeći, karantin nam definitivno donosi odmor od kozmetičkih proizvoda i vraćanje što prirodnijem izgledu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here