MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Trener Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je posle meča da su porazu od Real Madrida “kumovale” neiskusne greške i loša realizacija napada.

Real je pobedio Zvezdu u Beogradu sa 73:67, u osmom kolu Evrolige.

– Čestitke Realu, zaslužili su pobedu. Odigrali smo naivno u drugom poluvremenu. Nismo zaustavili njihov nalet. Trebalo je da odigramo drugačije, da budemo strpljiviji. Imali smo šansu. Napadački smo mogli drugačije – rekao je Obradović na improvizovanoj konferenciji za medije.

Real je drugo poluvreme otvorio serijom kojom je preokrenuo i potpuno preuzeo “konce” utakmice u svoje ruke.

– Real je uvek favorit i to ne treba zaboraviti. U momentima kada je teško prave dobre procene. Imali su vremena da se spreme i osveže. Mene boli što u nekim fazama kada se utakmica lomi, u različitim fazama, da bismo pobeđivali velike ekipe ne smemo da dopustimo padove. U svlačionici smo rekli da hoćemo da igramo organizovano. Pravili smo neiskusne greške. Nismo pravili faulove. Ne smemo da pokazujemo neiskustvo na ovom nivou. Neke lake pasove nismo realizovali – rekao je Obradović.

Da li je umor uticao na ovakvu igru Zvezde?

– Šta znači umor? To kao deo igre uvek postoji, boriš se sa time. Mislim da je više neiskustvo. Vidiš evroligaške igrače koji znaju kako da se ponašaju u teškim momentima i nas koji smo gubili lopte. Dobro smo trenirali, svi su u dobroj formi osim Obrajanta. Nedostajalo nam je i discipline – poručio je Saša Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here