Stan na dan: Beograđani izdaju stan ljubavnicima!

0

Fonet/AP
Diskrecija je naravno zagarantovana
 

Ljudi ne žele da ih neko vidi, niti da ih sretnu poznati ljudi. Traže svoju privatnost, pa najčešće sa partnerom ili partnerkom iznajmljuju “stan na dan”. Mi ne zalazimo u njihovu intimu, ali je tačno da se stanovi za ovako kratak preriod izdaju za preljube – otkrivaju za portal "24Sata.rs" u jednoj agenciji koja se bavi izdavanjem stanova.

U ponudi su apartmani sa đakuzijem i hidromasažnom kadom, luksuzno i ukusno uređeni, sa romantičnim ambijentom, sa kožnim garniturama, foteljama sa leopard printom, ogledalima…

Retko ko u agencijama koje se bave ovakvim izdavanjem želi da otkriva detalje jer je diskrecija bitan deo posla.

– Naši gosti najčešće iznajmljuju stanove zbog provoda, lagodnije im je da iznajme stan, jer imaju veću privatnost nego da su u hotelu, a svakako je i jeftinije. Stanovi su sređeni, sa čistim posteljinama i peškirima. Sadrže sve što im treba, a spremačica sve temeljno sredi i opere, pre nego što dođu drugi gosti – objašnjavaju nam u jednoj agenciji i dodaju da je vreme ulaska kao i u hotelima oko 14 časova, a stan se mora napustiti sutra dan do podne.

U ovakvim stanovima, gosti se osećaju kao kod kuće, a ukoliko im bilo šta zatreba mogu da nam se obrate.

– Stanovi su opremljeni od jastuka do vadičepa, a ako gosti požele još nešto, izlazimo im u susret – kažu u agenciji.

U Beogradu prema procenama ima oko 1.500 stanova koji se izdaju na dan.

– Ogromna je ponuda, pa moramo da se nekako ističemo. Dakle, svi stanovi moraju da budu odlično sređeni i na dobroj lokaciji, to je ono što “prodaje” stan, a sam izgled može se videti na sajtovima – kažu u agenciji.

Često im se obraćaju vlasnici stanova koji ne mogu lako da nađu stanare i tako ubiraju kiriju, već se odlučuju da ustupe agencijama stan za izdavanje na dan, jer na taj način mnogo više zarade.

– Mesečno za izdavanje stana može da se zaradi oko 200 do 250 evra, a izdavanjem stana na dan može od 450 do 600, ako je stan najmanje 20 dana rezervisan. Vlasnik ne mora ništa da radi, ali je poželjno da ima sređen i lepo opremljen stan – objašnjavaju nam u jednoj agenciji.

Pored iznajmljivanja za “provod” agencije najčešće izdaju stanove strancima koji ih rezervišu onlajn, zatim za osobe iz unutrašnjosti koje se leče u Beogradu i poslovnim ljudima.

– Najviše nam dolaze stranci iz bivših republika, a u poslednje vreme dolazi dosta Turaka, jer mogu da kupe povratnu kartu za 90 evra, a ne treba im viza. Na žalost od kako su ukinuti “lou kost” letovi ka Danskoj i Švedskoj ima znatno manje gostiju iz tih zemalja – kažu u agenciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here