Tanjug
Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković čestitao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, ističući da su veze Srbije i Republike Srpske neraskidive i nikad snažnije.

“U danima kada slavimo jedinstvo srpskog naroda, slobodu i nacionalnu zastavu, možemo biti ponosni na veze koje Republika Srpska i Srbija imaju, koje su neraskidive i čini se nikad snažnije”, naveo je Stanivuković u čestitki.

Granice, kaže, za nas predstavljaju samo linije u atlasu, a ono što duboko povezuje naš narod sa obe strane Drine jeste bogata tradicija, vera, jezik, pismo, ali i herojska istorija na koju možemo biti ponosni.

“Danas želim svim Srbima da čestitam ovaj za nas važan dan, pogotovo našem narodu u rasejanju. Zajedno treba da pošaljemo poruku jedinstva i ne smemo dozvoliti da nas neki dele na male i velike Srbe, na one koji su ostali i one koji su otišli u svet ‘trbuhom za kruhom'”, poručio je Stanivuković.

Dodao je da duboko veruje da će doći vremena kada će oni koji prave duboke podele između našeg naroda otići u prošlost.

“Republika Srpska i Srbija su jedno, danas, sutra i zauvek. Srećan nam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”, poručio je Stanivuković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here