Youtube/Draško Stanivuković
Draško Stanivuković

Vreme je da opozicija pokaže svoje jedinstvo, da nezadovoljni građani pokažu jedinstvo i da svi zajedno stanemo u kraj neodgovornom ponašanju, poručio je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, najavljujući veliki protest.

Stanivuković je rekao da će uskoro precizirati datum kada će Trg Krajine u Banjaluci biti pun ljudi.

– Neću kriti da sam u kontaktu sa svojim saborcima iz skupštinskih klupa, drugim načelnicima i gradonačelicima koji prolaze slične stvari kao ja u Banjaluci. Hoćemo da dignemo svoj glas protiv blokada koje trpi Banjaluka, ali i čitava Republika Srpska, imamo pravo na to – poručio je Stanivuković, i istakao da će se ovih dana konsultovati sa saborcima i ljudima koje veže, kako kaže, ista ideja.

Dodaje da su građani imali priliku da vide šta znači promena na pola, kada “gradonačelik želi napred, a skupštinska većina koči i želi nazad”.

– Banjalučani i Banjaluka gube vreme u kome treba da idu napred. Po našim procenama oko 80.000 Banjalučana čeka odluke Skupštine, mi to ne smemo dozvoliti. Ne dozvoljavam da bilo ko koči napredak Banjaluke, zbog toga pozivam sve svoje političke saborce, ljude koji veruju u ovu ideju, nevladine organizacije da dođu na Trg krajine i da čuju šta se radi u Banjaluci – rekao je Stanivuković.

Stanivuković je podsetio da je skupštinska većina pod vodstvom SNSD, blokirala rad banjalučkog parlementa i tako zaustavila raspravu i usvajanje brojnih odluka koje su neophodne za funkcionisanje grada.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime