EPA/Boris Pejović
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je da mitropolit Amfilohije malo otežanije diše i oseća bol u grudnom košu.

To je utvrđeno prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda.

Kako navode, on nije priključen na respirator, koristi i dalje neinvazivnu ventilaciju, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju.

“Odmah su urađene sve analize. Takođe, i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u središnjem delu grudnog koša, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima”, navodi MCP.

Skener pluća i plućnih arterija je, kako navode, pokazao da nema tromboze a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti.

“Nalaz na srcu je takođe dobar. I u narednom periodu, kao i do sada ćemo uredno i detaljno izveštavati o svim promenama u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane koronavirusom”, zaključili su iz MCP.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here