EPA-EFE
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan (Foto: Arhiva)

Predsednik Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom o situaciji u Nagornom Karabahu, Libiji i Siriji, saopštila je kancelarija turskog lidera.

„Naš predsednik je tokom razgovora saopštio da, u okviru preduzetih koraka za rešenje krize u Karabahu i stabilizaciju u regionu, potrebno je da zajednički centar za posmatranje koji će biti formiran zajedno sa Rusijom počne što pre da radi“, navodi se u saopštenju.
Ukazujući na osetljivost Azerbejdžana na vraćanje cele teritorije pod svoju kontrolu, Erdogan je naglasio da „u procesu realizacije sporazuma jermenska strana ne treba da izbegava svoje obaveze“, kaže se u saopštenju.

Erdogan je izrazio mišljenje da je i za rešenje sukoba u Siriji potrebno, kao u Karabahu, preduzeti brze i konkretne korake.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je 11. novembra da su Ankara i Moskva potpisale memorandum o centru za kontrolu primirja u Karabahu i da će učestvovati u „zajedničkoj mirovnoj misiji“. Pre toga, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da će Moskva i Ankara raditi na Karabahu preko nadzorni centar na teritoriji Azerbejdžana, kao i da „nije bilo reči o zajedničkim mirovnim snagama“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime