Foto: FK Crvena zvezda
Dejan Stanković

 Dolaskom Gelora Kange dodatno smo dobili na kvalitetu, on može da igra na više pozicija i biću na slatkim mukama, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

– Kanga može da bude centralni vezni, iza špica, levo ili desno. Videćemo, koristićemo ga tamo gde njemu bude najviše odgovaralo, zatim ekipi.

– On je ogromno pojačanje, a nadam se da će biti još bolji, na meni je da od njega dobijem maksimum – rekao je Stanković na konferenciji za medije uoči starta sezone i utakmice protiv Novog Pazara.

Kako je naveo, nije se čuo sa Vladanom Milojevićem i Miodragom Božovićem, koji su trenirali Kangu, ali da ne sumnja da će biti pravi profesionalac.

– On je “protagonista”, bio je to i u Sparti, zna šta je Crvena zvezda, očekujem da radi normalne stvari. Znam da mora da ode do Pariza po stvari. Nadam se da će biti spreman za 15 ili 20 dana.

Stanković ističe da neće biti problema u svlačionici jer je Kanga “uzeo” osmicu i otkrio da mu je Mirko Ivanić zimus tražio da promeni broj i uzme “četvorku”, koju je nosio u Vojvodini.

– Kada sam došao Ivanić mi je skakao po kičmi i tražio da uzme četvorku. Sa tim brojem je leteo na terenu kao igrač Vojvodine. Ne igra broj, broj je najmanji problem. Ja sam došao u Inter i uzeo broj 11, čuvao sam ga za Mihu jer sam znao da dolazi za tri meseca. Onda sam čekao da ode Emre kako bih dobio peticu – podsetio je Stanković.

On je pohvalio fudbalere za rad na pripremama i rekao da na neki način pripreme još traju jer su “krenuli sedam dana kasnije” i da će od drugog kola krenuti pravo izdanje tima.

O sutrašnjem rivalu nije mnogo pričao.

– Analiziraćemo popodne, ali uvek polazimo od nas, to je ovde deo kulture. Dobro je što su svi spremni, vratili su se Ben i Gavrić, Pavkov i Boaći treniraju, videćemo sa Kataijem, bude li postojao i najmanji rizik neću ga koristiti – poručio je Stanković.

Utakmica između Zvezde i Novog Pazara igra se sutra od 19.30 sati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here