EFE/ANDREJ ČUKIĆ
Dejan Stanković

Fudbaleri Crvene Zvezde odigrali su 1:1 na gostovanju u Danskoj protiv ekipe Mitjilanda.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izneo je utiske posle utakmice, a po svemu sudeći, bio je zadovoljan ostvarenim.

– Zadovovljan sam rezultatom, utakmica je bila otvorena, jaka i tvrda, prava takmičarska. Domaćin je imao svoje šanse, imali smo i mi naše i bili dobri napred. Rezultat je pravedan. Lepo je veče bilo za nas – rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Za dve nedelje isti timovi će se sastati u Beogradu kada će Zvezda imati priliku da pobedom overi prolaz.

– Pobeda bi nas izvesno odvela u drugi krug. Nadam se da ćemo otići dalje, da ćemo nastaviti sa ovakvim odnosom. Prvo smo, mi se pitamo i neće nam biti lako. Možda čak i teže u Beogradu nego ovde.

On je ishvalio ekipu koja je lider u danskom prvenstvu.

– Igrali smo protiv mlade, brze i jako talentovane ekipe. Idemo kući sa pozitivnim rezultaom. Na našoj stani su iskustvo i domaći teren sada. Već sada znamo šta nam je činiti. Mitjilend je lepo i prijatno iznenađenje za mene.

Stanković je priznao da mu je žao što njegov tim nije upisao tri boda.

– Mnogo mi je žao. I na 1:1 smo imali tu loptu, šansu pred golmanom i morali smo da rešimo. Ovaj meč je već iza nas, bili na 16 minuta do pobede. Mnogo mi je žao, bilo bi lakše do kraja ove tri utakmice – rekao je Stanković i pohvalio Ivanića da je odigrao meč za čistu “desetku”.

Govorio je i o tome da mu ekipa “nije gubila glavu u finišu”.

– Radimo na tome, iskustvo više za sve nas. Poslednjih 20 minuta je trener Mitjilenda sve stavio u napad, a ja sam tražio samo da se ne razbijemo. Ogroman pritisak, nikakav problem, a mogli smo da damo gol. I kaznimo ih – zaključio je.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime