crvenazvezdafk.com
Dejan Stanković

“Nema kalkulisanja protiv Inđije, želimo da u meč uđemo sa sastavom koji u tom trenutku bude najspremniji, kako bi fudbaleri mogli da dobiju zasluženi odmor, jer nas očekuje paklen ritam do 16. decembra” poručio je danas trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

– Mnogo toga je u igri, a sa Inđijom se završava treći ciklus utakmica i o bilo čemu sem o pobedi, ni ne želimo da razmišljamo. Mi smo i protiv Javora mogli da damo tri ili četiri gola, ali takav je bio dan. Nismo realizovali sve ono što smo postigli. Imali smo dobre šanse, ušli ozbiljno u meč, ali bez pobede. Javor je bio škola, ali ne želimo više da “poklanjamo” bodove, tako da ćemo predano ući u meč sa Inđijom, jer znamo šta nam pobeda donosi – rekao je Stanković.

Zvezdin trener osvrnuo se i na utakmicu protiv Genta i priznao da mu je bilo teško što zbog suspenzije nije sedeo na klupi.

– Baš mi je bilo teško, ali stručni štab i svi koji su bili tu su dali maksimum da dođemo do tri boda. Gent je odlična ekipa, ali sam i pre utakmice rekao da ne želim da ih precenjujem, ni potcenjujem. Videla se njihova snaga u napadu, sjajni su u kontrama, brzi, stvarno odlična ekipa. Naša pobeda je time još veća, jer znamo protiv koga smo igrali. Čestitao bih igračima još jednom, a sebi sam rekao da nikad više neću dozvoliti da me nešto udalji od fudbalera koje treniram, ni od kluba u kom sam.

Iako Crvena zvezda ima veliku šansu da “prezimi” u Evropi, Stanković smatra da treba posmatrati svaku utakmicu posebno.

– Meč po meč. Na dobrom smo putu. Pre Genta sam pričao da pobedom otvaramo vrata za nešto lepo, a to je proleće u Evropi. To nam je cilj, utvrđen još na početku grupne faze. Ne odustajemo od toga, jer tako se piše istorija.

Osvrnuo se Stanković i na Gelora Kangu koji se oporavio od koronavirusa i fenomenalno igra po povratku na teren.

– On je veoma važan igrač za nas, za klub i svlačionicu. Bitan šraf u igri Crvene zvezde. Postigao je dva važna pogotka, i to će mu dobro doći za motivaciju i samopouzdanje. Ritam je težak, a on dolazi iz perioda u kom je bio pod velikim stresom. Korona, testiranje, kuća, karantin, treba to izdržati. Odigrao je čitavu utakmicu protiv Surdulice, protiv Genta izašao pred kraj. Bio je fenomenalan, ali svi su malo pali fizički kasnije, što i ne čudi kad se uzme u obzir da je utakmica bila teška – rekao je Stanković.

Utakmica između Crvene zvezde i Inđije igra se sutra od 19 sati na stadionu Rajko Mitić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here