photo: Nebojša Paraušić / MN press

Fudbalere Crvene zvezde će dočekati ekipu Proletera na svojoj Marakani u okviru sedmog kola Superlige, a povodom te utakmice, odražana je konferencija za medije, gde se Dejan Stanković dotakao prethodne utakmice sa Čukaričkim, ali i nedavno odigrane utakmice između Srbije i Irske.

Konačno su fudbaleri Crvene zvezde dobili priliku za odmor posle utakmica u prvenstvu, Ligi šampiona, odnosno Ligi Evrope, prenatrpan raspored je uzeo maha, te je u nekim utakmicama bio jako vidljiv i umor kod fudbalera.

– Odmorili smo, radili smo dosta dobro u ovom periodu. Imali smo repreprezentativce koji su se uspešno vratili, znate kakvo je stanje zbog korone, menja se iz dana u dan, ali svi su uspeli da se vrate. Videćemo koliko su odmorni, ali u svakom slučaju imamo igrače koji su spremni da istrče na teren protiv Proletera – rekao je Stanković, a potom se i osvrnuo na utakmicu protiv Čukaričkog.

– Sigurno je da su dobra igra i dobar rezultat penicilin sve, pogotovo za samopouzdanje i za glavu. Na kraju nije bilo bitno kako igraom, lepo ili ružno, samo je bilo bitno da donesemo bodove kući. Radili smo tokom ove pauze, okosnica tima je ostala u Beogradu i radili smo na tim nekim detaljima.

Crvena zvezda je dobila i pojačanje u vidu Rišaira Živkovića, koji bi svojom brzinom trebalo da donese neku novu dimenziju u napadu Dejana Stankovića.

– Uglavnom svaki igrač koji dolazi u Zvezdu, on dobija pohvale, a na njemu je kako će da odgovori na terenu i kako će da izdrži pritisak jednog velikog kluba kao što je ovaj. Nije lako i ne može svako da se uklopi u ovaj sistem i u ovu veličinu, kao i ovaj pritisak – ističe Stanković, pa potom dodaje.

– Što se tiče njega (Rišairo), drago mi je što je došao odmah nakon Čukaričkog, imali smo 10 dana da prođe ceo trenažni proces kao da je bio na pripremama. Imao je vremena, talentovan je, brz igrač, doneće nam nešto novo, na njemu je sve. Treba da bude miran. Mora da se uklopi u sistem i da ga zavole zbog njegovog rada i truda i odnosa prema dresu, to će navijač prepoznati voema lako. Treba samo da radi kao i do sada, odnos, profesionalizam… To sve može samo dobro da nam donese.

Nije prošlo bez pitanja o reprezentaciji

Pored pitanja o Zvezdi i igri, jedno pitanje je bilo vezano i za nedavnu utakmicu između Srbije i Irske, gde je naša repreznetacija krajnje nesretno ispustila tri boda.

– Meni je čast da pričam o reprezentaciji kao neko ko je bio kapiten i ko je prošao sve selekcije. Mislim da je Srbija igrala paklen fudbal, ne znam kada sam gledao poslednji put da je Srbija izgledala tako moćno i tako dominantno od prvog do poslednjeg minuta. Žao mi je zbog onog gola, ali mi smo jedino tako i mogli da damo gol, sami sebi.

– Ali ne treba da brinemo, jer sa ovakvim odnosom, takvom igrom i pristupom kao što je bilo u Dablinu, reprezentacija slbodono može da se nada da će biti prva u grupi, međutim, možemo da se nadamo i da ćemo kroz baraž naći svoje mesto u Kataru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here