Stanković: Preko ‘Marakane’ na EP

0

Stanković smatra da je Srbija izborila povoljan raspored u kvalifikacijama, ostavljajući Italijane i Slovence za kraj. Srbija će se za odlazak na EP boriti sa Farskim ostrvima, Slovenijom, Estonijom, Italijom i Severnom Irskom.

"Mnogo je sličnosti sa prethodnim kvalifikacijama, kada smo imali za rivale Francusku i Rumuniju. Sada lomimo koplja sa starim poznanicima Italijom i Slovenijom, a pogled na kalendar govori da će oktobar 2011. godine, verovatno, biti mesec konačne odluke", rekao je Stanković.

 

Srbija je često igrala neizvesne duele sa predstojećim protivnicima, ali Stanković smatra da "orlovi" imaju jedan adut više da veruju u pozitivan ishod.

 

"Pamtim samo nerešene ishode, bilo ih je najviše. Uostalom, sa Slovenijom imamo četiri remija, s tim da su nas ti remiji najviše boleli. Ni Italija nas nije pobedila u dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Portugaliji, ali tamo su oni otišli, a ne mi.. Sada će, verujem, biti druga priča. Imamo tim, imamo ambijent, Marakanu – ona je naš najjači adut i sumjam da se bilo koji protivnik raduje dolasku u Beograd i silasku u rupu. Zbog svega navedenog zadovoljan sam i rivalima i kalendarom", smatra Stanković i dodaje:

 

"Sa Estoncima igramo prvi put, Farane poznajemo, o Ircima ne treba mnogo pričati, nisam čuo da ih je neko lako i ubedljivo pobedio. Zaista želimo da osvojimo što više bodova, učinićemo da tako bude, ali nema potcenjivanja rivala", kazao je za "Sport" as Intera.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here