Printscreen: Youtube/Tanjug News Agency official
Dejan Stanković

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, govorio je o očekivanjima pred naredni meč, kao i o potencijalnim duelima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crvena zvezda će u nedelju od 18 časova i 30 minuta u okviru 3. kola Superlige gostovati Mačvi u Šapcu.

– Sve ide kako treba, radimo dobro i koncentrisani smo za meč u Šapcu. Zdravstveni bilten je dobar, Gavrić, Ben i Boaći koji su vukli povrede još od kraja prošle sezone su sada spremni i konkurisaće za meč. Spremni smo za utakmicu – rekao je Stanković.

Šef stručnog štaba crveno-belih smatra da su rotacije neminovne, s obzirom na gust raspored.

“One će biti normalne. Znate i sami da postoji novo pravilo oko bonus igrača do 21 godine, prvo krećemo od toga. Potom gledamo ko je spreman, šta želimo od utakmice i kakvu zamisao imamo. Biće rotiranja, to je sad već rutina. Ne zavise ta “tumbanja” tima od toga ko je odigrao slabije, već svi moraju da budu spremni, a očekujem i mentalno i fizički da budu na nivou uvek. Pre su mlađi ulazili, a sada će počinjati mečeve. To pravilo oko bonus igrača je za mene slatka muka, jer zaista imam talentovane fudbalere. Prihvatili smo ga, klubovi će više ulagati u omaldinski fudbal, reprezentacija Srbije, pogotovo mlade selekcije, će imati više izbora i mogućnosti da biraju igrače koji imaju iskustvo igranja seniorskog fudbala. Za mene je to samo izazov, jer imam odlične mlade igrače”.

Ne plaši se Stanković kiksova na uslovno rečeno “manjim” utakmicama.

“Svaka utakmica nosi rizik. Ovo će biti treći meč u osam dana. Izlazimo iz priprema, ali spremamo se da ne napravimo kiks. Znamo kako Mačva igra i na osnovu toga ćemo se potruditi da nas ne iznenade, već da reagujemo pravovremeno i ne prospemo bodove. Neminovno je da se nekad kiksne, umor, zasićenje i svi faktori ulaze u to, ali to pravi razliku u velikim klubovima. Za nas je svaka utakmica derbi, idemo bod po bod, svaki je važan. Ne gledamo tabelu, fokusirani smo na nas. Znamo kalendar, spremili smo se dobro za to. Ukalkulisamo smo sve, imamo širom roster, odlične igrače. Sa velikom željom dočekujemo svaku sledeću utakmicu, ali titula ne može da se osvoji u avgustu”.

Govorio je i o spremnosti i formi igrača.

“Ben je odličan bio po ulasku sa klupe u meču protiv Radničkog. Na pripremama nije igrao, ali jasno je koliko je važan za nas. Ne želimo da pogrešimo, bitno je da se on oseća spremno. Videću sutra da li će početi, ima još dva dana do utakmice. U svakom slučaju, da li od starta ili sa klupe – on će biti spreman da odgovori zahtevima. Što se Kange tiče, nerealno je očekivati ga u nedelju. Krenuo je juče da trenira, ne želim da reskiramo sa njim. Pričao sam i za Sanoga tako, trpeli smo kritike da ga sačuvamo i sada imamo odličnog igrača. Razgovarao sam sa Kangom juče, izneo mu kako želimo da izgleda na terenu, šta treba da radi i on to savršeno razume. Tandem Katai – Spiridonović nam je doneo direktnost i odlučnost”.

Pomno će mečeve Lige šampiona pratiti Dejan Stanković (koji je u Laciju proveo šest, a u Interu devet godina), jer od duela Juventus – Lion i Barselona – Napoli, zavisi od koje faze kvalifikacija će Zvezda startovati.

Ukoliko ispadnu Lion i Napoli, crveno-beli će krenuti od drugog kola kvalifikacija, dok će imati dobre šanse da budu nosioci u trećem.

– Volim da gledam Ligu šampiona. Biće mi čudno da navijam za Juventus, ali šta je tu je. Bolje rečeno, navijaću da Lion izgubi. Što se tiče domaćinstava i toga gde ćemo igrati naše utakmice, do nas je stigla informacija da ukoliko se neka zemlja označi kao rizična za kovid 19 virus, onda će biti odabran drugi grad domaćina. Nama navijači prave razliku, ako se igra pred praznim tribinama, onda je svejedno gde će to da bude. Znamo naše ciljeve – podvukao je Stanković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here