Stanković: Vidić neće imati problema u Italiji

0

Nemanja Vidić
 

"Rekao sam mu da se u Italiji velika pažnja posvećuje organizaciji, taktici. Godinama se suočavao sa fantastičnim napadačima koji odlično igraju jedan na jedan. Ovde će moći da igra sa cigaretom u ustima", rekao je Stanković za list Gazeta delo SPORT.

 

Vidić je ovog leta došao u Inter posle više od osam godina igranja u Mančester junajtedu, gde je bio kapiten.

"Pitao je hiljadu stvari, o Italiji, italijanskom fudbalu, Interu, saigračima… želeo je sve da zna. Tokom dve godine bio je najbolji štoper na svetu i sada je među najboljima", kazao je Stanković.

 

On je Vidića opisao kao "ozbiljnog čoveka, velikog profesionalca i pravog lidera".

Stanković je naveo da Vidić neće imati problema da se navikne na formaciju s tri štopera.

"Brzo će naučiti, pametan je i iskusan. On može da pročita igru unapred i zauzme poziciju pre napadača", dodao je Stanković.

 

Upitan šta on i Vidić imaju zajedničko, Stanković je odgovorio hrabrost, a nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Srbije uporedio je s glavnom ulogom iz filma "Hrabro srce".

"Vidić je mnogo hladniji od mene, ali rekao bih da je hrabrost zajednička. Jeste li gledali film ‘Hrabro srce’? Ne znam koliko puta sam rekao ‘Nemanja, misli na svoje zdravlje’ i koliko je puta on povredio čelo ili nos, jer se uvek baca i ne razmišlja o tome", rekao je Dejan Stanković.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here