EFE/ANDREJ ČUKIĆ
Dejan Stanković

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković osvrnuo se na pobedu u “večitom” derbiju, ali i o predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pred meč sa Javorom u Superligi, u trenutku dok crveno-beli imaju 12 bodova više od drugoplasiranog Partizana, Stanković je odgovarao na pitanja novinara.

Samo tri dana od trijumfa u “večitom derbiju”, koji je praktično osigurao titulu i napad na treći plasman u elitu.

– Sigurno da je lepo pobediti u večitom derbiju, igrali smo protiv ekipe koja je bila u izvanrednoj formi poslednja dva meseca, igrala dobar fudbal, davala dosta golova, mnogo su ozbiljno izgledali. Kada završimo utakmicu bez primljenog gola od takve ekipe jedino što mogu da uradim je da čestitam mojim momcima, jer su oni imali zaista izvanredne brojke i odlično su izgledali na terenu poslednjih meseci. Pobeda u derbiju donosi jedan pečat ozbiljnog rada, ozbiljnog odnosa momaka prema dresu i utakmicama. Kao što sam rekao oni su zaslužili pobedu, tako je na kraju ispalo dobro za sve nas – počeo je Stanković.

Priznao je da mu je pobeda nad Partizanom jedna od najdražih u karijeri.

– Jedna od najbitnijih pobeda u mojoj trenerskoj karijeri je svakako ova u derbiju, jer je derbi derbi i on je istorija fudbala. Uradili smo dosta dobar posao i pre derbija, mnogo veliki posao i onda računaš da nismo dobili derbi da li bi to sve palo u vodu, a uradili smo ga mnogo dobro. Još više je dobilo na važnosti posle ovog derbija i to sve što smo uradili u Evropi i prvenstvu, sa derbijem smo dobili jedan mir, potvrdu izvanrednog rada, odnosa prema klubu, tako da je derbi doneo dosta toga dobrog.

Bez ustezanja poručio je da je cilj za narednu sezonu – plasman u Ligu šampiona.

– Naravno, to cilj, to mora da bude realan cilj. Sigurno da treba da sednemo i pričamo šta ćemo i kako ćemo da radimo kada se prvenstvo završi, ali ne pre toga. Imamo jasne ciljeve ove godine, a to je dupla kruna i dobar završetak prvenstva. Međutim već sad polako imamo u glavi šta ćemo i kako ćemo, jedan realan put i napredak ove Crvene zvezde bi bio napad na grupnu fazu Lige šampiona.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde istakao je da nema mesta kalkulacijama i da će crveno-beli u svakoj utakmici do kraja prvenstva ići na pobedu.

– Matematika čini svoje, od početka sezone pričamo o tome da spremamo utakmicu za utakmicu, tri po tri boda. Ne razmišlajmo o nečemu što je sutra, tri boda protiv Javora potvrđuju pobedu protiv Partizana i nećemo odustati od toga. Nema kalkulacija, ostalo je osam kola do kraja, četiri pobede su nam potrebne da bismo i matematički obezbedili titulu. Jedna po jedna, ja bih voleo da da dobijemo sve utakmice do kraja i težićemo ka tome, to je cilj.

Odgovorio je šef tručnog štaba Zvezde i na pitanje da li bi više voleo da njegova ekipa postigne sto golova ili da do kraja prvenstva ostanu neporaženi.

– Više bih voleo da osvojimo titulu bez poraza nego da postignemo sto golova”, dodao je Stanković, uz napomenu da će mlađi dobiti šansu.

O predstojećem rivalu Javoru, jedinoj ekipi koju Zvezda ove sezone nije pobedila.

– Prvu utakmicu protiv Javora nismo uspeli da dobijemo, iako smo taj meč trebali da završimo sa par golova. Jednostavno takav je bio dan, sada je drugačije, drugačije je vreme. Mislim da sam rekao i posle završenog večitog derbija, da je to pobeda koju treba da potvrdimo. Utakmica protiv Partizana neće imati tu težinu ako ne budemo pravi protiv Javora. U meč ulazimo maksimalno koncentrisani, derbi je prošao, odigrao se, arhiviran je, pouke i dobre stvari ćemo izvući, a naš cilj ostaje nepromenjen. Idemo da odigramo jednu jaku utakmicu tamo, iako je teren nezgodan, manji je, dimenzije su manje, oni su motivisani, imaju svoju matematiku i ciljeve. Biće to jedna prava i dobra utakmica – istakao je Stanković.

Utakmica između Javora i Crvene zvezde igra se u nedelju od 15 časova u Ivanjici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here