Youtube/RTV Vojvodine
Peter Stano

Portparol EU Peter Stano rekao je da je Evropska unija, konkretno šef evropske diplomatije Žozep Borelj pozvao premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak u Briselu da nastave razgovore o Kosovu i Srbiji.

Stano je to rekao za portal Dukađini i dodao da je EU pozvala obe strane da se sastanu u Briselu kako bi dalje razgovarali o evropskim integracijama u EU, a nakon što je Kosovo prihvatilo zahtev Borelja i SAD da se odlože mere reciprociteta pod uslovom da sve barikade na severu budu uklonjene.

Stano je, između ostalog, istakao da bi fokus dijaloga trebalo da se vrati na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, što je od suštinskog značaja za njihove puteve evropskih integracija ka EU.

Međutim, on je za Zeri rekao da još nije poznat datum kada bi taj sastanak mogao da se održi.

– Ne mogu ništa da potvrdim, kao što je to bilo u prošlosti, uvek najavljujemo sastanak u Briselu ako i kada bude potrebno – rekao je Stano.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će do tog sastanka doći 18. avgusta, dok je portparol kosovske vlade Perparim Krieziu rekao da će se održati treće nedelje avgusta.

1 COMMENT

  1. Pa kad ti gazde iz amerike jave tad ćeš znati
    Skotu jedan
    Brisel nikad nije bio niti će biti za jaku Srbiju…
    Srbi probudite se
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here