Foto: MN Press
Aleksandar Stanojević

Fudbaleri Partizana zaputili su se u Talin gde će u četvrtak, 25. novembra, odigrati meč petog kola Lige konferencija protiv estonske Flore (18.45, Arena sport, RTS). Ovaj meč je od izuzetne važnosti, jer eventualnom pobedom crno-beli bi obezbedili proleće u Evropi.

Ekipa koju predvodi Aleksandar Stanojević ide u Estoniju posle veoma bitne pobede u prvenstvu, gde su bili bolji u derbiju kola protiv Vojvodine sa ubedljivih 4:1, gde su golove postigli Danilo Pantić, Kvinsi Menig, Rikardo Gomeš i Miloš Jojić. Stanojević smatra da pobeda u ovakvom meču može biti samo vetar u leđa.

– Svaka pobeda u derbiju je dobra stvar za ekipu. Znači kada se vidi dobra igra, a drago mi je što su određeni igrači “rešili” ovu utakmicu, svi možemo u potpunosti biti zadovoljni.

Iako je Partizan slavio u Beogradu sa 2:0, trener Stanojević ne želi tako lako da otpiše estonsku ekipu, a ujedno ne želi ni da je potceni, jer kako kaže, to se u ozbiljnom fudbalu ne radi.

– Nema šanse da se bilo ko potceni u Evropi, to je neozbiljno u savremenom fudbalu. U Beogradu je bila teška utakmica, imali su svoje šanse, ali mislim da smo zasluženo pobedili – istakao je Stanojević, a potom je rekao da uvek ide na tri boda.

– Mi moramo da idemo na sva tri boda iz hiljadu razloga. Videli smo da je hladno, da je bio sneg tamo… Nadam se da će biti dobro pripremljen teren. Idemo s tim ciljem, oni teško gube tamo, izuzetno je teško igrati tamo. Maksimalno smo skoncentrisani i znamo šta nas očekuje.

Povređeni,zdravi, na koga to Stanojević ne može da računa?

Partizan za meč protiv Flore neće moći da računa na nekolicinu fudbalera, a Stanojević je u Estoniju poveo 21 igrača.

– Duža je lista malo onih na koje ne mogu da računam, a od ovih koji su tu Marković nije još potpuno spreman, rovit je, čuvamo ga koliko možemo, prošli put je trebalo da uđe, namestio se rezultat. Jović ima probleme s kolenom, to je što se tiče ovih ovde. A za ostale znate.

Dobiće ekipa Partizana i pojačanje u Estoniji, pošto će trener Stanojević biti na klupi za razliku od meča sa Gentom, što on kaže da može biti i pojačanje, ali da će moći i da smeta.

Težak raspored – Flora, pa teško gostovanje

Partizan neće imati vremena za odmor posle meča sa Florom, njih po povratku u Srbiju odmah očekuje novo gostovanje, a reprezentativnu pauzu su igrači crno-belih iskoristili da se dobro odmore, te da se pripreme za predstojeće obaveze.

– Prijala je pauza, idemo u smeru stabilizacije, ali teško je. Imamo Floru, u nedelju imamo gostovanje protiv Voždovca na njihovom terenu, kup ponovo kod kuće… Svaka utakmica će biti posebna u ovom periodu – izjavio je Stanojević, a potom je otkrio da će protiv Flore “praviti tim” za dva meča.

– Biće tim pravljen za dve utakmice, imamo tešku utakmicu u nedelju, napravićemo najbolji tim za obe utakmice

“Flori se vraća najbolji strelac, igraće ofanzivnije”

Ono što bi moglo da zabrine Partizan jeste povratak Sapinena, najboljeg strelca Flore, koji nije nastupao u Beogradu. On će biti predvodnik napadačkog arsenala ekipe iz Talina, pa tako i Stanojević očekuje nešto dinamičnijeg protivnika.

– Siguran sam da će biti ofanizvni, sad imaju Sapinena koji im se vraća, on je njihov najbolji strelac i zato će biti drugačije. Takođe, igraju kod kuće, ali videćemo u kom pravcu će utakmica ići, sigurno će biti dominantniji nego što su bili ovde u Beogradu – kazao je Stanojević, a potom je još jednom ukazao da je Flora zapravo jako iskusna ekipa i osim Sapinena.

– Sapinen je njihov najbolji strelac u Evropi, a i u prvenstvu. Tako da je sigurno da će biti najveća opasnost, ali imaju dosta igrača koji su iskusni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here