MN Press
Aleksandar Stanojević

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnički iz Niša u meču sedmog kola Superlige Srbije, na svom terenu sa 4:0.

Aleksandar Stanojević je ušao u istoriju kluba iz Humske kao tek treći trener koji je upisao bar stotinu pobeda na klupi Partizana.

Njegovi igrači upisali su šesti uzastopni trijumf u domaćem prvenstvu i pred reprezentativnu pauzu su završili na prvom mestu sa 18 bodova.

Partizan je već u prvom poluvremenu završio posao i pitanje pobednika, u drugom ju je samo overio. Radnički je imao samo jedan period dobre igre, kada su Mićibući i ostali kontrolisali loptu.

Probali su da upute i nekoliko šuteva, ali se vrlo brzo stvari menjaju i idu na vodenicu crno-belih.

Igrao se 29. minut kada je Miloš Jojić na sjajno dodavanje Natha pogodio stativu, a samo sedam minuta kasnije bilo je 1:0. Marko Živković je poslao dobar centaršut, Rikardo Gomeš je skočio i glavom pogodio okvir gola.

Damir Kahriman je izvadio loptu, sudije su pregledale VAR snimak, utvrdile da je lopta prešla gol-liniju i Partizan je sudija je pokazao ka centru.

Do kraja poluvremena Partizan je postigao još jedan pogodak i opet se isti spoj Živković – Rikardo ispostavio kao dobitni. Marko je centrirao, Rikardo je gađao glavom i posle 45 minuta bilo je 2:0.

Prvih petnaestak minuta nastavka proteklo je u tome što je Stanojević uveo Lazara Markovića i Nemanju Jovića i pojačao napad.

Prvo je mrežu zatresao Bibars Natho na asistenciju Rikarda. Njih dvojica su izašli sami ispred Kahrimana zahvaljujući sjajnom dodavanju Marka Živkovića za Gomeša. Nathu posle tog dodavanja nije bilo teško da u situaciji dva na jedan sa golmanom smesti loptu u praznu mrežu.

Odmah zatim je Mićibući ukrao loptu Šćekiću, obišao je Stevanovića i promašio zicer koji mu je glavom odbranio Siniša Saničanin.

Jojić i Rikardo su propustili dve ozbiljne prilike do 68. minuta, ali je već u 70. Jović dao četvrti gol Partizana. Odigrao je dupli pas sa Rikardom, zalomio udesno sa 12, 13 metara i pogodio dalji ugao po zemlji.

Radnički je do kraja meča nastavio da pokušava, Partizan je probao da postigne i peti gol, ali je rezultat 4:0 ostao na snazi.

Partizan – Radnički Niš 4:0 (2:0)

(Gomeš 36, 43, Natho 63, Jović 70)

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Sudije: Milan Mitić, Čedomir Andrejić, Miloje Milićević, Dejan Trifković

Partizan: Stevanović, Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević, Šćekić (od 76. Šćekić), Jojić, Terzić (od 55. Jović), Natho (od 69. Pavlović), Holender (od 54. Marković), Rikardo (od 76. Štulić). Trener Aleksandar Stanojević.

Radnički Niš: Kahriman, Bjeličić, Aksentijević, Mićibući, Duronjić (od 66. Spasić), Vujadinović (od 46. Stevanović), Pejović, Mitrović, Arsić (od 56. Ilić), Todorovski, Škrbić (od 66. Kasalica). Trener: Vladimir Đorđević..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here