Lična arhiva
Folkloraši iz Briga pristupaju savezu

Nedavno je u prostorijama SKUD “Vuk Stefanović Karadžić” u Šenenverdu održana skupština Saveza srpskog folklora Švajcarske na kojoj je dosadašnji Upravni odbor još jednom dobio poverenje i novi mandat do 2025. godine

– Zahvaljujemo na ukazanom poverenju i istim tempom idemo svi zajedno ka novim izazovima i pobedama. Tako da smo već imali predstavljanje dva nova društva, SKUD Kruna iz Briga i SKC “Nemanjić” iz Linta koji su izrazili želju da se priključe našoj velikoj folklornoj porodici. Možemo svi zajedno da budemo ponosni na rezultate koje smo postizali svih ovih godina i očigledno je da smo na dobrom putu – izjavio je za “Vesti” Nenad Milenković, novi-stari predsednik SSFŠ.

JOŠ JEDAN MANDAT: Rukovodstvo SSFŠ

U SSFŠ mogu da budu ponosni i na finansijsko stanje, jer je na računu saveza 1. januara 2023. bilo 21.615,69 franaka, dok je 1. decembra iznos bio znatno veći 51.726,46 franaka.

Na skupštini su već određeni i datumi održavanja svih važnijih događaja za 2024. i 2025. godinu. Što se termina za 2024. tiče prvi značajni je 16. mart kada će biti održana
26. smotra srpskog folklora Švajcarske. U maju, 18. i 19. ansambli iz Švajcarske će nastupati u Beogradu na Evropskoj smotri. SSFŠ od 6. do 9. septembra organizovati seminar, a jubilej 30 30 godina SSFŠ biće proslavljen 9. novembra. U novembru i to 23. biće i 25. dečja smotra srpskog folklora Švajcarske.