pixabay.com

Veruje se da ako ga nosite u novčaniku ili stavite ispod otirača na kućnom pragu, privlačite bogatstvo i novac.

Staro verovanje za ostvarenje želje. Šta se događa kada lovorov list ubacimo u novčanik – magičan ritual za privlačenje novca i obilja.

Lovorov list je začinska biljka koja se vekovima koristi u kuhinji, ali i u službi zdravlja kao prirodni lek. U feng šuiju i prema narodnom verovanju, ona ima magično svojstvo – veruje se da može privući novac i ostvarenje želja.

Prema starim verovanjima lovorov list je vid talismana ili amajlije, a verovalo se da ako ga nosite u novčaniku ili stavite ispod otirača na kućnom pragu, privlačite bogatstvo i novac.

Postoji i verovanje da je paljenje lovorovog lista sredstvo za čišćenje energije u domu, kao i za određivanje da li je u kući prisutna pozitivna ili negativna energija.

Još jedan stari ritual jeste pisanje želje na listu lovorovog lista. Verovalo se da za vreme mladog ili punog Meseca na lovorovom listu se napiše želja, a onda se ta liska baci u vatru da izgori. Potrebno je verovati da se želja može ispuniti.

Feng šui, stara kineska tehhnika uređenja doma i privlačenja pozitivne energije, može se primeniti i na novčanik. Veruje se da ukoliko u njemu nosite račune, istrošene kartice, zgužvan novac i nepotebne stvari, onda privlačite lošu energiju i nepovoljnu finansijsku situaciju.

S druge strane, postoje i predmeti koje je poželjno nositi u novčaniku u svakom trenutku, jer se veruje da oni šire pozitivnu energiju i privlače novac.

Sigurno ste negde videli feng šui figuru žabe koja sedi na kovancima i za koju se veruje da privlači novac, ili je možda i vi imate u svojoj kući. Ona se drži u domu najčešće na ulazu ili na radnom stolu, a prema feng šui pravilima možete ovaj feng šui magnet za obilje staviti u novčanik.

4 COMMENTS

  1. Bas ste smesni,hahahahaha.Mozes da stavis i maslinovo drvo i borove iglice,i caj od kamilice,ali ako novac ne zaradis nista ti to nece pomoci.Smesnoverujuci.

  2. Svako ima pravo da veruje u nešto, zato pustimo ljude sa sami odluče u današnje vreme je po meni ipak važno verovati u sitnice koje daju nadu.Danas je nada na poslednjem mestu, a dok smo verovali u nešto, nešto se i dešavalo.

    • To se podrazumeva ,da je novac razmena energije.Ne pada s neba, ali neko ima vise srece, a neko radi toliko ali ga slabo zaradjuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here